Ο καιρός την Τετάρτη 01/08-Η αστάθεια επιμένει-θερμοκρασία-άνεμοι

Η αστάθεια επιμένει ( αν και θα περιορισθεί σε ηπειρωτικότερες -ορεινότερες περιοχές) και αύριο 01/08 με την θερμοκρασία να συνεχίζει να κινείται σε ανεκτά επίπεδα και τους ανέμους να μην δημιουργούν προβλήματα .

Αναλυτικότερα , αίθριος θα ξεκινήσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας χώρας ενώ στα βόρεια και στα κεντρικά θα έχουμε τοπικές νεφώσεις , οι οποίες στο Βόρειο Αιγαίο και στα παράλια της Ανατολικής χώρας ίσως είναι τοπικά αυξημένες ( μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στις Σποράδες και στα παράκτια της Εύβοιας και γενικότερα της Ανατολικής Στερεάς  και της Θεσσαλίας , πολύ μικρή πιθανότητα για την Πιερία ) .

Στην συνέχεια προς τις μεσημβρινές ώρες θα έχουμε σχηματισμό νεφώσεων κυρίως στα ορεινά όλου του ηπειρωτικού κορμού . Οι νεφώσεις αυτές θα δίνουν τοπικές μπόρες κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες  στα ορεινά και στα ηπειρωτικότερα της Πελοποννήσου,της Ηπείρου( κυρίως σε περιοχές κοντά στην Πίνδο) , της Θεσσαλίας ( κυρίως της δυτικής ) , της Δυτικής Μακεδονίας , της Κεντρικής Μακεδονίας (ιδίως της Χαλκιδικής και στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας ) και της Ανατολικής Μακεδονίας (ιδίως στο Βόρειο κομμάτι της Ανατολικής Μακεδονίας ) . Μικρή πιθανότητα για πολύ τοπικές μπόρες στα υπόλοιπα ορεινά του υπόλοιπου ηπειρωτικού κορμού .

Κατά τις απογευματινές ώρες , κάποιες μεμονωμένες μπόρες ίσως τοπικά επηρεάσουν και κάποια πεδινά των προαναφερθούσων περιοχών  (πιο αυξημένες πιθανότητες για τοπικές μπόρες στα πεδινά έχουμε στα δυτικά-βόρεια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας  και στην Χαλκιδική , στα  βόρεια τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας , στην ήπειρο και στην δυτική Θεσσαλία σε πεδινές περιοχές κοντά στην Πίνδο) . Να τονίσουμε ότι σε περιοχές κοντά στην Πίνδο τα φαινόμενα ίσως τοπικά έχουν έντονο χαρακτήρα .

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή ,από 14 εως 28 στα ορεινά , από 18 εως 35 στα ηπειρωτικά , από 21 εως 31 στα παράκτια και από 23 εώς 31 στα νησιωτικά τμήματα .

Οι άνεμοι , στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά βόρειοι-βορειανατολικοί 3-5 μποφόρ ( στο Θερμαικό ασθενείς βορειοδυτικοί ) , στην συνέχει δυτικοί- βορειοδυτικοί 2-5 μποφόρ . Στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ στο στο δυτικό κομμάτι και 4-6 μποφόρ στο Ανατολικό ( ιδίως νοτιανατολικά της Ρόδου).

Στο Ιόνιο δυτικοί -βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ .

Related posts

Σαν καλοκαίρι σήμερα: Μια ανάσα από τους 30 βαθμούς σήμερα σε 8 περιοχές της Ελλάδας [λίστα]

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα

Το 2023 μας εγκαταλείπει ως η χειρότερη χρονιά για το κλίμα και το περιβάλλον στη Γη