Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/4/18: Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αραιές συννεφιές στην νότια χώρα και κυρίως στην Πελοπόννησο-Κρήτη. Ενισχυμένοι βοριάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο καθώς και την Θράκη. Η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 27-29 βαθμούς στις πεδινές ηπειρωτικές περιοχές το μεσημέρι. Γύρω στους 22-25c η θερμοκρασία στα παράκτια τμήματα. Δεν αναμένονται φαινόμενα ( βροχές) άξιας αναφοράς. Εξαίρεση αποτελούν τα ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, όπου εδώ ίσως σημειωθούν μεμονομένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Ηλιοφάνεια και ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι. Στην Χαλκιδική ΒΑ άνεμοι γύρω στα 4 μποφόρ.Τις θερμές ώρες της ημέρας, τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Από το απόγευμα, αραιές συννεφιές θα εμφανιστούν από τα ΝΔ, άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία στους 28 βαθμούς στις ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τις ακτές. Στους 22-24 στα παράκτια αντίστοιχα.
ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις και παρουσία σκόνης στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Υψηλές θερμοκρασίες, με τις μέγιστες να αγγίζουν και τους 29 βαθμούς – τοπικά ίσως και 30-. Ασθενές βόρειο ρεύμα, γύρω στα 2-4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι και κυρίως προς το απόγευμα, οι αραιές συννεφιές θα πυκνώσουν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4/18: Σε όλη την χώρα, αραιές συννεφιές, πυκνότερες στα νότια. Τοπικές λασποβροχές ασθενούς χαρακτήρα σε Πελοπόννησο, πιθανόν Κρήτη και Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένονται φαινόμενα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στην νότια χώρα. Εξασθενημένοι οι άνεμοι, άπνοια θα κυριαρχεί σε πολλές περιοχές.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Αραιές συννεφιές κατά περιόδους. Απνοια θα κυριαρχεί στα περισσότερα τμήματα. Η θερμοκρασία γύρω στους 23-26 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες.
ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές συννεφιές, κατά περιόδους πυκνότερες. Αυξημένη η πιθανότητα για λασποψιχάλα ή ασθενή λασποβροχή. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, γύρω στους 25-26 βαθμούς το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς.

Related posts

Σαν καλοκαίρι σήμερα: Μια ανάσα από τους 30 βαθμούς σήμερα σε 8 περιοχές της Ελλάδας [λίστα]

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα

Το 2023 μας εγκαταλείπει ως η χειρότερη χρονιά για το κλίμα και το περιβάλλον στη Γη