Ο καιρός του τριημέρου της Αποκριάς σε Πάτρα-Ξάνθη-Ρέθυμνο

Με αφορμή το τριήμερο της Αποκριάς παραθέτουμε αναλυτικά τον καιρό των τριών μεγαλύτερων προορισμών των ημερών στην χώρα μας.

  • ΠΑΤΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως κατά τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ° C εώς 18° C ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 2-3 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο καιρός αίθριος με ελάχιστες τοπικές νεφώσεις, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14° C εώς 19 ° C. Ενώ οι άνεμοι θα πνέουν  ασθενείς 2-3 μποφόρ από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο καιρός με τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν από τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13° C εώς 17 ° C ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

  • ΞΑΝΘΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο καιρός με περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες και εν συνεχεία κατά βάση αίθριος με τοπικές νεφώσεις(μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή βροχόπτωση κατά τις βραδυνές ώρες). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9  ° C εώς 16 ° C ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς  βορειανατολικοί(κατά τις μεσημβρινές ώρες νότιοι).

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο καιρός αίθριος με τοπικές αραιές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11  ° C εώς 19 ° C, ενώ οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί 2-3 μποφόρ(κατά τις μεσημβρινές ώρες νότιοι).

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο καιρός με τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν μετά τις μεσημβρινές ώρες ενώ κατά τις πρωινές ώρες η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ° C εώς 16 ° C, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειανατολικοί 2-3 μποφόρ.

  • ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ

O καιρός αίθριος με ελάχιστες νεφώσεις κατά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13  ° C εώς 20  ° C, ενώ οι άνεμοι θα είναι νότιοι (βόρειοι κατά τις μεσημβρινές ώρες) 2-3 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο καιρός αίθριος, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11  ° C εώς 20  ° C, ενώ οι άνεμοι θα είναι πολύ ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο καιρός αίθριος με τοπικές νεφώσεις μετά τις μεσημβρινές ώρες, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10  ° C εώς 20 ° C , ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις(τις μεσημβρινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις) 2-3 μποφόρ(πρόσκαιρα και 4 μποφόρ).

 

 

Related posts

Σαν καλοκαίρι σήμερα: Μια ανάσα από τους 30 βαθμούς σήμερα σε 8 περιοχές της Ελλάδας [λίστα]

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία