Πρόγνωση 30/6-1/7: Αναλυτικά οι θερμοκρασίες (χάρτες)

Άνοδο θα σημειώσει εκ νέου ο υδράργυρος στη χώρα μας το επόμενο διήμερο. Δείτε αναλυτικά τις θερμοκρασίες σε χάρτες.

 

Τόσο την Τετάρτη (30/6) όσο και την Πέμπτη (1/7) ο καιρός θα παραμείνει αίθριος στη χώρα μας με λίγες νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα αυξηθούν στα ορεινότερα όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μπόρες ή όμβροι.

Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, το μεσημέρι στα παράκτια θα φτάνουν και τα 2-3 μποφόρ εξαιτίας της θαλάσσιας αύρας. Στο κεντρονότιο Αιγαίο την Τετάρτη οι βορειάδες θα φτάσουν και τα 4-5 μποφόρ, όμως την Πέμπτη θα στραφούν σε πιο νότιους-νοτιοδυτικούς 3-5 μποφόρ.

Για τις θερμοκρασίες δείτε τους χάρτες που ακολουθούν. Οι αναγραφόμενες θερμοκρασίες αφορούν κατά βάση περιοχές μακριά από τη θάλασσα. Για τα παράκτια τμήματα (έως 2-5 km μακριά από τη θάλασσα) οι θερμοκρασίες θα είναι κατά 2-5°C χαμηλότερες με υψηλότερα όμως ποσοστά υγρασίας.

Είναι παντως χαρακτηριστικό ότι αυτό το κύμα ζέστης θα επηρεάσει κατά βάση περιοχές από την Θεσσαλία και νοτιότερα με θερμοκρασίες έως και 42-44°C σε ηπειρωτικά πεδινά μακριά από τη θάλασσα.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36-38°C την Τετάρτη στα εσωτερικά του νομού, ενώ την Πέμπτη θα αγγίξει και τους 40-42°C τοπικά στα δυτικά και βόρεια, ενώ στα παράκτια δεν θα ξεπεράσει τους 35°C με αυξημένα όμως ποσοστά σχετικής υγρασίας.

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη αναμένουμε έως 36°C στα δυτικότερα του νομού, έως 34-35°C στα εσωτερικά τμήματα της πόλης, έως 31-32°C στο παραλιακό μέτωπο. Την Πέμπτη θα σημειωθεί μικρή άνοδος κατά 1-2°C.

 

Μικρή πτώση από το Σάββατο που ενδεχομένως να γίνει σχετικά αισθητή λόγω και των βορίων ανέμων. Ωστόσο, δεν αναμένεται ουσιαστικά πτώση της θερμορκασίας.

 

Related posts

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία

Σάββατο 20/1/24: Λευκή πολιορκία στην Θεσσαλονίκη

Μια ματιά στις επόμενες ώρες 09/01/2024