Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά: Πρόγνωση καιρού 16-17/4/2021 (Χάρτες φαινομένων)

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, ενώ αξιοσημείωτη θα είναι η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ βορρά και νότου

 

Παρασκευή 16/4/2021

  • Τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, την Στερεά, την Ήπειρο, το Ιόνιο και την Θεσσαλία.
  • Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Μακεδονία το απόγευμα και ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και μέχρι το βράδυ και στα υπόλοιπα τμήματα.
  • Τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν και στο Ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη.
  • Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί στα πελάγη 5-6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15°C βόρεια, από 5 έως 15 στα κεντρικά, από 4 έως 22°C στα δυτικά και νότια, από 7 έως 17°C στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 8 έως 17 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 21°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

  • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν πρόσκαιρα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 °C.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 5 έως 14°C.

 

Σάββατο 17/4/2021

  • Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα ανατολικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια.
  • Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και στην Πελοπόννησο.
  • Ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός το μεσημέρι, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και τις ορεινότερες περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
  • Τις βραδινές ώρες επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι από ανατολικοί βορειοανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφορ στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, και νοτιοανατολικοί 6-7 μποφορ στο νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16°C στα βόρεια, από 6 έως 15 στα κεντρικά, από 6 έως 26°C στα δυτικά και νότια, από 7 έως 20°C στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 9 έως 22 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 25°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

  • Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά κυρίως το μεσημέρι. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 8 έως 20 °C.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί και το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 °C.

Related posts

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία

Σάββατο 20/1/24: Λευκή πολιορκία στην Θεσσαλονίκη

Μια ματιά στις επόμενες ώρες 09/01/2024