Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας που τις τελευταίες ώρες εστιάζεται στην περιοχή του Αιγαίου. Στην βόρεια Ελλάδα ο καιρός ήδη ειναι ηλιόλουστος με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε σχέση με εχτές,Τρίτη. Την ΠΕΜΠΤΗ ο καιρός θα βελτιωθεί στην λεκάνη του Αιγαίου , την νότια χώρα οπου εδώ θα παρατηρηθεί και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, γύρω στους 4-6 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Θα επανελθουν δηλαδη οι μέγιστες γύρω στους 25-26 βαθμούς τοπικά.  ΑΝΤΙΘΕΤΑ, στην δυτική Ελλάδα, ο καιρός ενώ αρχικά θα ξεκινήσει με λίγες συννεφιές, γρήγορα θα καταστεί πολύ άστατος με καταιγίδες κατά περιόδους. Σε αντίθεση με την περασμένη κακοκαιρία οπου – οπως ηταν αναμενόμενο- δεν επιρεάστηκε σημαντικά η δυτική χώρα, αυτή την φορά, τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα και διάρκεια. Στην υπόλοιπη κεντροβόρεια χώρα, η ηλιοφάνεια προς το απόγευμα θα δώσει την θέση της σε συνθήκες περιορισμένης αστάθειας με διάσπαρτες μπόρες.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος σε όλα τα ηπειρωτικά και την δυτική Ελλάδα, με διάσπαρτες μπόρες/καταιγίδες, τις θερμές ώρες πάνω απο την ξηρά και τις νυχτερινές πάνω απο τα θαλάσσια τμήματα του βορείου Ιονίου-Χαλκιδικής-Θασου – Θράκης.  Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια, οπου θα φτάσει και τους 27 με 28 βαθμούς κατά τόπους. Ποιο ψύχρα στα δυτικά και βόρεια, με τις μέγιστες στους 23-25.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ο άστατος καιρός θα εντοπίζεται στην περιοχή του Αιγαίου, την Κρήτη καθώς και την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη οπου εδώ μέσα στην ημέρα, θα σημειώνονται μπόρες/καταιγίδες αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες συννεφιές κατά περιόδους αυξημένες και πολύ μικρή πιθανότητα για φαινόμενα αστάθειας τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά.

[ad name=”InsidePostBanner”]