Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται, με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook και στο instagram, αλλά και το κανάλι μας στο youtube.

 

Πέμπτη 14/1/2021

 • Αρχικά αναμένεται σχετικά βελτιωμένος καιρός στα ηπειρωτικά, ενώ λίγες τοπικές βροχές θα σημειώνονται τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο.
 • Από τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται στα δυτικά βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αργότερα και στην Θεσσαλία, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Δυτική Μακεδονία οι οποίες πρόσκαιρα πιθανόν να είναι πυκνές.
 • Στην Κεντρική Μακεδονία αναμένονται βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά αρχικά, και χιονοπτώσεις πάνω από τα 200-300 μέτρα αρχικά, και πρός τα μεσάνυχτα πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές. Όμοιο το σκηνικό και στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με τα φαινόμενα να είναι ασθενέστερα και πιο πρόσκαιρα. Βροχές θα σημειωθούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
 • Χιονόνερο αναμένεται και στην Θεσσαλία τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με χιονοπτώσεις να επικρατούν πρόσκαιρα και εκεί.
 • Βροχές αναμένονται στην Στερεά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής με χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα πάνω από τα 400 μέτρα υψόμετρο.

 

Χάρτης χιονοπτώσεων

 

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 4-5 και τοπικά 6 μποφορ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 6-7 και τοπικά 8 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7°C στα βόρεια, από 2 έως 8 στα κεντρικά, από 5 έως 13°C στα δυτικά, από 5 έως 11°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 8 έως 14°C στα νησιά του Αιγαίου.

 • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις βραδινές ώρες και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια πάνω από τα 500-600 μέτρα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφορ και από αργά το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν μετά το μεσημέρι και τις πρώτες βραδινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς βροχές, οι οποίες γρήγορα θα μετατραπούν σε χιονόνερο με χιόνια να σημειώνονται στα προάστια πάνω από τα 200-300 μέτρα και πρόσκαιρα σε χιόνι μέχρι τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ, τις πρωινές ώρες, για να εξασθενήσουν αργότερα και να ενισχυθούν ξανα το βράδυ φτάνοντας τα 6 μποφορ. Η θερμοκρασία από 1 έως 7 °C.

 

Παρασκευή 15/1/2021

 • Λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 400 μέτρα στην Ανατολική Στερεά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
 • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, εκτός από την Κρήτη.
 • Από τις βραδινές ώρες βροχές αναμένονται στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφορ στα πελάγη το πρωί, με εξασθένηση αργότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6°C στα κεντρικά και βόρεια , από 5 έως 13°C στα δυτικά, από 3 έως 8°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 8 έως 14°C στα νησιά του Αιγαίου.

 • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές το πρωί και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 μέτρα. Οι άνεμοι βόρειοι 6-7 μποφορ το πρωί, με εξασθένηση αργότερα. Η θερμοκρασία από 4 έως 8 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ το πρωί, με εξασθένηση αργότερα. Η θερμοκρασία από 0 έως 5 °C.