Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός αύριο Τετάρτη 30-12-2015 με κύρια χαρακτηριστικά την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο αλλά με ασθενή κατά βάση χαρακτήρα, καθώς και τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο.

Η Τετάρτη θα ξημερώσει νεφώσεις με βροχές στην ανατολική Μακεδονία και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά πρός το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονια με τις χιονοπτώσεις να εντοπίζονται πάνω από τα 300-400 μέτρα υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα από τα 200 μέτρα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά. Το βράδυ θα κυλήσει με τοπικές χιονοπτώσεις ασθενούς χαρακτήρα στα ορεινα και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Στην Θεσσαλία ο καιρός θα είναι βροχερός με τα χιόνια να εντοπίζονται στα ορεινά και κατά τις απογευματινές ώρες πάνω από τα 300 μέτρα. Στην Στερεά και την Πελοπόννησο βροχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400 μέτρα θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες και έπειτα συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην οποία τα φαινόμενα θα σταματήσουν κατά τις βραδυνές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές μέσα στη νύχτα και θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά. Πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε κάθετη πτώση ιδιαίτερα στην ανατολική και βόρεια χώρα.

Την Πέμπτη παραμονή Πρωτοχρονιάς ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας κατά τις πρωϊνές ώρες, χωρίς ωστόσο να είναι ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα. Τα φαινόμενα γρηγορα θα σταματήσουν. Όμοια η κατάσταση και στην Στερεά και την Πελοπόννησο οπού οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως σε ημιορεινές-ορεινές περιοχές, για να σταματήσουν από το μεσημέρι και μετά. Οι πολύ ισχυροί βοριάδες θα εξασθενήσουν σταδιακά από της βραδυνές ώρες. Τσουχτερό το κρύο στην ανατολική και βόρεια χώρα.

Την Πρωτοχρονιά τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Στερεάς, με έμφαση την Εύβοια. Τα φαινόμενα θα είναι ασθενή και γρήγορα θα σταματήσουν. Βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου καθώς και στην Πελοπόννησο από το μεσημέρι και μετά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της τελευταίας. Περαιτέρω εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.