Η πολυαναμενόμενη ψυχρή εισβολή που ουσιαστικά θα μετατρέψει το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας σε αρκετά πιο φθινοπωρινό είναι ήδη εν εξελίξει. Χαρακτηριστική είναι η κίνηση των ψυχρότερων αερίων μαζών πάνω από τη Βαλκανική όπως αποτυπώθηκε από τους χάρτες θερμοκρασίας και αισθητής θερμοκρασίας του NorthMeteo.

Δείτε επίσης την ανάλυση-εκτίμηση σχετικά με την τρέχουσα κακοκαιρία, όπως είχε προβλεφθεί ήδη πριν τέσσερεις ημέρες ΕΔΩ.

Στις επόμενες κινούμενες εικόνες μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της αισθητής θερμοκρασίας (δείτε εδώ τη φόρμουλα υπολογισμού) και της θερμοκρασίας επιφανείας πάνω από τη Βαλκανική από τη 1 μεσημβρινή έως την 23 βραδινή. Υπολογίζεται ότι η ψυχρές αέριες μάζες βρισκόντουσαν κατά 17km νοτιότερα κάθε ώρα που περνούσε από το μεσημέρι και μετά. Να τονιστεί πως αν και η αισθητή θερμοκρασία είναι μία αρκετά απλουστευμένη φόρμουλα που δε δίνει πάντα πειστικά αποτελέσματα, ωστόσο αποτυπώνεται με ιδιαίτερο τρόπο την επίδραση του Βαρδάρη στην κεντρική Μακεδονία.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της αισθητής και θερμοκρασίας επιφανείας σε ωριαία βάση αλλά και τις τρέχουσες συνθήκες των σταθμών του δικτύου μας μέσα από τη σελίδα μας.