Εντυπωσιακές εικόνες μας έρχονται από το νησί της Λήμνου, με μεγάλα ύψη χιονιού ακόμα και μέχρι την θάλασσα! Ας αναλύσουμε τις αιτίες του φαινομένου αυτού κι εν συνεχεία ας απολαύσουμε ένα συγκεντρωτικό φωτογραφικό υλικό.

Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε χθές την χώρα μας κινούταν αργά ανατολικά-νοτιανατολικά παρουσιαζόταν και σταδιακή νοτιανατολική μετατόπιση της σύγκλισης ανάμεσα στους βορειοδυτικούς-βορειανατολικους ανέμους.

Σε πρώτη φάση εντοπιζόταν στον Θερμαϊκό(ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες) εν συνεχεία στον Στρυμωνικό (απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες) και εν συνεχεία μέσα στην νύχτα μέσα στο Βόρειο Αιγαίο.

΄Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη ανέμων, αναπτύχθηκε μια ζώνη σύγκλισης ανάμεσα στους βορειοδυτικούς και βορειανατολικούς ανέμους δυτικά-νοτιοδυτικά του νησιού. Στην περιοχή επικρατούσε δυτικό-νοτιοδυτικό stream (δηλαδή ανατολική-βορειανατολική κίνηση των νεφών κίνηση προς το νησί). Ως αποτέλεσμα το νησί να δέχεται κατά περιόδους ισχυρά φαινόμενα ιδίως στο δυτικό του κομμάτι όπου και βρισκόταν πιο κοντά στην περιοχή της σύγκλισης. Αυτό γινόταν διότι δεν υπήρχε κάποιο άλλο αίτιο ανύψωσης ούτε κάποιο δυναμικό αίτιο καθ΄ύψος με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να χάνουν γρήγορα την δυναμική τους. Πηγή εικόνας ECWMF 12Z για 04:00 τοπική METEOLOGIX.

Μάλιστα, οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται κυρίως στα ορεινά του νησιού ακόμα και τώρα.

Πρωτού δούμε το εκτεταμένο υλικό από τον Άγιο Δημήτριο Λήμνου 150μ. υψόμετρο από τον Δημήτρη συνεργάτη της σελίδας μας, ας δούμε μερικές φωτογραφίες από την παράκτια Μύρινα πρωτεύουσα του νησιού.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Άγιο δημήτριο.

 

 

 

Οι φωτογραφίες από την Μύρινα είναι limnosreport .