Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως κατά την διάρκεια του Σαββάτου με χιονοπτώσεις σε πεδινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας και πτώση της θερμοκρασίας.

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook και στο instagram, αλλά και το κανάλι μας στο youtube.

 

Παρασκευή 15/1/2021

 • Λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 400 μέτρα στην Ανατολική Στερεά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
 • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, εκτός από την Κρήτη.
 • Από τις βραδινές ώρες βροχές αναμένονται στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 400-600 μέτρα στην Ήπειρο και πάνω από τα 600-700 στη Δυτική Στερεά.
 • Μετά τα μεσάνυχτα και πρός τις πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά στην βόρεια πεδινή Στερεά, καθώς και στην Θεσσαλία και την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

 

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφορ στα πελάγη το πρωί, με εξασθένηση αργότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6°C στα κεντρικά και βόρεια , από 5 έως 13°C στα δυτικά, από 3 έως 8°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 8 έως 14°C στα νησιά του Αιγαίου.

 • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 μέτρα. Οι άνεμοι βόρειοι 6-7 μποφορ το πρωί, με εξασθένηση αργότερα. Η θερμοκρασία από 4 έως 8 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ το πρωί, με εξασθένηση αργότερα. Η θερμοκρασία από 1 έως 5 °C.

 

Σάββατο 16/1/2021

 • Αναμένονται από τις πρώτες πρωινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις κατά τόπους στην βόρεια πεδινή Στερεά κατά τόπους, την Θεσσαλίας, την Δυτική Μακεδονία και στην Κεντρική Μακεδονία από το ύψος των Σερρών και δυτικότερα.
 • Οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι και πρός το απόγευμα στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία σταδιακά, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Ανατολική Μακεδονία από το μεσημέρι και μετά, καθώς και στην Θράκη, κυρίως πρός το νομό Έβρου.
 • Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία μέχρι τις βραδινές ώρες.
 • Στην υπόλοιπη Στερεά αναμένονται βροχές και χιόνια πάνω από τα 500-700 μέτρα και αργότερα πρόσκαιρα λίγο χαμηλότερα. Ωστόσο μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στην Εύβοια.
 • Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και αργότερα τοπικά 8 μποφορ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5°C στα κεντρικά και βόρεια , από 2 έως 10°C στα δυτικά, από 1 έως 8°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 3 έως 9 στα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου και από 7 έως 16°C στα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

 • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές τις πρωινές ώρες και χιόνια στα ορεινά πανω από τα 600 και στην βορειοδυτική Αττική τα 500 μέτρα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα, ενώ το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγες χιονοπτώσεις πάνω από τα 400 μέτρα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 4-5 και αργότερα 5-6 μποφορ. Η θερμοκρασία από 3 έως 6 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ αναμένεται ολική χιονόστρωση ύψους περίπου 4-8 εκατοστών στην πόλη, και έως 10-15 εκατοστών στα προάστια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το μεσημέρι, με χιονοπτώσεις να σημειώνονται ωστόσο κατά διαστήματα έως το βράδυ. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ το πρωί, και αργότερα έως 6 μποφορ. Η θερμοκρασία από -1 έως 2 °C.