Κορυφώνεται το κύμα ζέστης μέσα στην Τρίτη σε όλη την χώρα, με έμφαση όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα ( Χάρτης ) . Σε αυτές τις περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 38-39 τοπικά βαθμούς, πρόσκαιρα σε πεδινά κλειστά τμήματα μακριά απο τις ακτές, ίσως και λίγο υψηλότερα για λίγη ώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές, η ζέστη θα είναι αισθητή, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο. Παράλληλα, τις θερμές ώρες της ημέρας και έως τις απογευματινές-πρώτες βραδυνές, θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Τα φαινόμενα αυτά, ενδεχομένως να επιρεάσουν και παράκτια τμήματα των περιοχών αυτών το απόγευμα, με την μορφή μπουρινιών. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί με λίγες αραιές συννεφιές, και μόνο στα ορεινά θα παρατηρηθούν κατακόρυφες αναπτύξεις νεφών οπου εκεί ίσως καταφέρουν να δώσουν σύντομες μπόρες ( κυρίως δυτική Μακεδονία-Ηπειρο ) .

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η Τρίτη θα κυλίσει ιδιαίτερα ζεστή, με την θερμοκρασία να φτάνει και τους 36 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες στο κέντρο της πόλης, καθώς θα πνέει ένας ζεστός λίβας βαρδάρης γύρω στα 3-4 μποφόρ, ρίχνοντας βέβαια και την υγρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η ζέστη δηλαδή θα είναι ξηρή. Απο το απόγευμα, οπου θα το γυρίσει σε θαλάσσια αύρα, η θερμοκρασία θα πέσει κατά 3-4 βαθμούς.

Πολύ ζεστή ημέρα και στην ΑΤΤΙΚΗ με την θερμοκρασία να ξεπερνά στο εσωτερικό τους 35 βαθμούς, στα παράκτια όμως τμήματα, θα βρίσκεται γύρω στους 32-33 λόγω της αύρας.

[ad name=”InsidePostBanner”]