Ενα μικρό, χειμωνιάτικο διάλλειμα, θα κάνει ο καιρός το επόμενο 48άωρο στην χώρα μας. Αιτία, η νέα κατάρευση ακόμη ενός αντικυκλώνα προς την περιοχή μας, ο οποίος αυτή την φορά, θα καταφέρει να μεταφέρει και αρκετά ψυχρότερες αέριες μάζες προς την περιοχή μας. Αναλυτικότερα:

Tην ΠΕΜΠΤΗ 10/12 θα συννεφιάσει κατά τόπους και απο τα βόρεια, καθώς η διαταραχή αυτή θα κατηφορίζει προς την Ελλάδα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες μέτριους. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Απο το βράδυ, αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις-νιφαδοπτώσεις στα βορειότερα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Ασθενείς βροχές στην περιοχή του Αιγαίου, ενώ και εδώ ο βοριάς ενισχύεται εκ νέου.

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12 θα κυλίσει αρχικά με κατά τόπους αυξημένες συννεφιές, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη δυτική Μακεδονία ( κυρίως στα νοτιότερα τμήματα). Τοπικές βροχές, κατα βάση μέτριας/ασθενούς έντασης σε Στερεα, δυτική Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Αντιστοιχα αυτές θα πέφτουν με την μορφή χιονιού πάνω απο τα 900-1000 περίπου μέτρα.Σχετικά γρήγορα πάντως, ο καιρός θα καθαρίζει απο βορρά προς νότο, με τα φαινόμενα να πέρνουν αυστηρά κατανομή βορείου ρεύματος στο Αιγαίο και την Κρήτη. Τα αξιολογότερα φαινόμενα, θα πέσουν στην Πελοπόννησο και τα ορεινά αυτής. Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση, στα ανατολικά και νότια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12 H ηλιοφάνεια επιστρέφει σε όλη την χώρα, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο ως προς τις μέγιστες κυρίως στην νότια χώρα ( γυρω στους 15-16 μεγιστες απο 10-11 την Παρασκευή ) ενώ και οι βοριάδες θα εξασθενήσουν.  Η καλοκαιρία, φαίνεται να διατηρείται και για όλη την επόμενη εβδομάδα τουλάχιστον.

[ad name=”InsidePostBanner”]