Κακοκαιρία θα απασχολήσει την χώρα την Δευτέρα με έντονες βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και σε νησιωτικά τμήματα

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook και στο instagram, αλλά και το κανάλι μας στο youtube.

Κυριακή 6/12/2020

 • Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία (δυτικά και νότια τμήματα), κάθως και την ανατολική Πελοπόννησο και ανατολική Στερεά κατά τόπους.
 • Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην δυτική Θεσσαλία και την δυτική Μακεδονία.
 • Το βράδυ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά με έντονες βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι ανατολικοί 4-5 μποφορ στα βόρεια, νοτιοανατολικοί στο Αιγαίο 4-5 μποφορ, και στο Ιόνιο 6-7 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15°C στα κεντρικά και βόρεια, από 8 έως 20°C στα δυτικά, από 9 έως 17°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 10 έως 18°C στα νησιά του Αιγαίου.

 • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17°C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές ασθενείς βροχής. Οι άνεμοι ανατολικοί 4-5 μποφορ. Η θερμοκρασία από 9 έως 14°C.

 

Δευτέρα 7/12/2020

 • Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στα δυτικά, την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Θεσσαλία καθώς και την Δυτική και σταδιακά την Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις παραπάνω περιοχές μετά το μεσημέρι.
 • Βροχές κατά τόπους έντονες και καταιγίδες στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ώρες στην Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.
 • Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο καθώς και στα δυτικά κατά τόπους, και θα εξασθενήσουν.
 • Πυκνές Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 1600-1800 μέτρα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφορ, στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί με την ίδια ένταση, στο Ιόνιο δυτικοί 4-5 μποφορ και σταδιακά σε όλα τα πελάγη μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15°C στα κεντρικά και βόρεια, από 8 έως 16°C στα δυτικά, από 8 έως 18°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 10 έως 19°C στα νησιά του Αιγαίου.

 • Στην Αττική αναμένεται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες, ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί και αργότερα δυτικοί 4-5 μποφορ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές οι οποίες θα ενταθούν τις μεσημβρινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφορ και αργότερα βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 8 έως 12 °C.