Συνεχίζονται οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως και την ΤΡΙΤΗ 29/12 σε όλη την χώρα. Οι μέγιστες, θα φτάσουν και τους 17-18 βαθμούς, όπως συμβαίνει και τις τελευταίες ημέρες. Πρωινές ομίχλες, στα κλειστά πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα εμφανίζονται.

Ολο αυτό το ανοιξιάτικο μοτίβο, θα αποτελεί παρελθόν απο την ΤΕΤΑΡΤΗ 30/12 καθώς αναμένεται ο καιρός να αλλάξει προς το πολύ ψυχρότερο, καθώς θα μας επισκεφθούν, πολικής προέλευσης αέριες μάζες απο τα βάθη της Ρωσίας. Ενδεικτικά, στην Θεσσαλονίκη, η μέγιστη την ΤΡΙΤΗ θα φτάσει και τους 15-16 βαθμούς, ενώ την ΤΕΤΑΡΤΗ δε θα ξεπεράσει τους 4-5 , με περεταίρω πτώση την παραμονή Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αλλαγή του χρόνου, θα γίνει σε όλη την χώρα με κρύο καιρό, έως και παγωμένο ( σε πολλές περιοχές, η θερμοκρασία θα βρίσκεται πολλούς βαθμούς κάτω απο το μηδέν).  Οι ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ θα κάνουν την εμφάνισή τους έως και τα πεδινά τμήματα πολλών περιοχών. Λεπτομέριες για την ακριβή κατανομή των φαινομένων, θα δωθούν μέσα στην νέα εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία είναι ακόμη ιδιαίτερα ρευστά ως προς τα φαινόμενα. Το ψύχος πάντως, φαίνεται να έχει < κλειδώσει> .  Τονίζω, οτι η μεταβολή θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα έντονη και βίαιη, στην ουσία θα αλλάξουμε εποχή, μέσα σε ένα 24ωρο. Η πτώση αυτή, σε πολλές περιοχές, θα είναι της τάξεως των 12-18 βαθμών (!) σε σχέση με τις τιμές της ΔΕΥΤΕΡΑΣ-ΤΡΙΤΗΣ.

*ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ*

[ad name=”InsidePostBanner”]