ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η χιονόπτωση στα Βορειοανατολικά των ΗΠΑ συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη, σε μια κρίσιμη περίοδο για την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς βρίσκεται εν εξελίξει η μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού και κατ’ επέκταση η μεταφορά εμβολίων ανά τη χώρα.

Χιόνι έπεσε από τα βόρεια της Βιρτζίνιας έως και περιοχές της Νέας Αγγλίας την Τετάρτη, συνέχισε να πέφτει στα βόρεια κατά το απόγευμα, ενώ σε μερικά σημεία η χιονοθύελλα αναμένεται σήμερα να προκαλέσει χιονόπτωση 2 ποδιών, αναφέρει το Associated Press

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, η διανομή του εμβολίου, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα για τους εργαζόμενους στην Υγεία στην πρώτη γραμμή, δεν αναμένεται να επηρεαστεί από την κακοκαιρία.

Ο υπουργός Υγείας, Αλεξ Αζάρ, ανέφερε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση επιτηρεί την μεταφορά των εμβολίων, διαθέτει προσωπικό για την παραλαβή τους και θεωρεί ότι οι εταιρείες που τα μεταφέρουν είναι σε θέση να προσπελάσουν την καταιγίδα.

«Η μεταφορά γίνεται από την FedEx και την UPS. Ξέρουν πώς να διαχειρίζονται το χιόνι και την κακοκαιρία. Αλλά το παρακολουθούμε από κοντά», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Fox News».

 

Εθνικός Κήρυξ

Χιόνι στους δρόμους του Πότσβιλ της Πενσυλβάνιας, Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, 2020. (Jacqueline Dormer/Republican-Herald via AP)

Αssociated Press

Στην πανεπιστημιούπολη του Villanova University στην Βιλανόβα της Πενσυλβάνιας, 16 Δεκεμβρίου, 2020. (AP Photo/Matt Slocum)

Εθνικός Κήρυξ

Το χιονισμένο Point State Park στο κέντρο του Pittsburgh, 16 Δεκεμβρίου, 2020. (Steve Mellon/Pittsburgh Post-Gazette via AP)

Εθνικός Κήρυξ

Χιονισμένο το κέντρο του Pittsburgh, 16 Δεκεμβρίου, 2020. (Steve Mellon/Pittsburgh Post-Gazette via AP)