Ενας «δυνητικά επικίνδυνος» αστεροειδής, τόσο μεγάλος που έχει το δικό του φεγγάρι, κινείται προς τη Γη με ταχύττητα περίπου 48.000 χιλιόμετρα την ώρα. Τα καλά νέα είναι ότι αναμένεται να περάσει με ασφάλεια, σε απόσταση περίπου 5 εκατομμύριων χιλιόμετρων.

Ο αστεροειδής 1999 KW4 ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο δεκαετίες. Περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο κάθε 188 ημέρες, περνώντας ανάμεσα στις τροχιές της Αφροδίτης και της Γης, και αναμένεται να κάνει την πλησιέστερη προσέγγισή του στη Γη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Το ουράνιο σώμα πλάτους 1,5 χιλιομέτρου αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη χωρίς να προκαλέσει κανένα πρόβλημα, αν και το Minor Planet Center το χαρακτήρισε «δυνητικά επικίνδυνο». Το φεγγάρι-δορυφόρος του έχει περίπου μισό χιλιόμετρο πλάτος.

Αν και δεν είναι θα ορατός με γυμνό μάτι, οι αστρονόμοι που είναι εξοπλισμένοι με τηλεσκόπιο θα είναι σε θέση να ρίξουν μια ματιά στον ταχύτατα κινούμενο μετεωρίτη.

Στο πλησιέστερο σημείο του στη Γη, ο αστεροειδής θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 13 φορές την απόσταση μεταξύ του πλανήτη μας και της Σελήνης.

Το EarthSky σημειώνει ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που πλησιάζει τόσο κοντά στη Γη για την δεκαετία που έρχεται. Η επόμενη τέτοια «στενή συνάντηση» δεν αναμένεται πριν τον Ιούνιο του 2027.