Χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα – Πρόγνωση καιρού 9/3/22

Βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια αλλά και στα κεντρικά τμήματα την Τετάρτη.

Μακεδονία και Θράκη: Τοπικές χιονοπτώσεις στην Κεντρική και δυτική Μακεδονία το πρωί, με έμφαση στα νοτιότερα τμήματα. Χιονονερο στα παραθαλάσσια της Χαλκιδικής.

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και την Χαλκιδική οπού θα παραμείνουν τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 200 μέτρα κατά βάση και βροχή η χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα.

Θεσσαλία: Χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες εκτός από τα παραθαλάσσια και ανατολικά πεδινά τμήματα οπου θα κυριαρχεί η βροχή. Προς το μεσημέρι θα υπάρχουν εναλλαγές με χιονόνερο στα πεδινά κάτω από τα 200 μ, τα φαινόμενα θα εξασθενησουν και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ήπειρος, Δυτική Στερεά, νησιά Ιονίου: 

Τοπικές βροχές κατά διαστήματα, λίγα χιόνια πάνω από τα 700-800 μ. στα ηπειρωτικά.

Ανατολική Στερεά: 

Βροχές και χιόνια πάνω από τα 600-800 μέτρα, προσκαιρα και χαμηλότερα το πρωί στα βόρεια. Εξασθένηση απο το απόγευμα.

Πελοπόννησος: 

Βροχές και χιόνια πάνω από τα 700-900 μέτρα. Εξασθένηση το απόγευμα.

Νησιά Αιγαίου: Βροχές στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφορ.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7°C στα βόρεια (2-3 βαθμούς χαμηλότερα στη Δυτική Μακεδονία), από 0 έως 6 στα κεντρικά, από 3 έως 11°C στα δυτικά, από 3 έως 9°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 4 έως 8 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 13°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές τις πρωινές ώρες και χιόνια πάνω από τα 700-800 μέτρα. Οι άνεμοι βόρειοι 5-6 μποφορ. Η θερμοκρασία από 4 έως 9°C.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις το πρωί οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα μετατραπούν σε χιονόνερο στα παραθαλάσσια και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ. Η θερμοκρασία από 1 έως 6°C.

Related posts

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία

Σάββατο 20/1/24: Λευκή πολιορκία στην Θεσσαλονίκη

Μια ματιά στις επόμενες ώρες 09/01/2024